SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

TÖLÖ IF DAM
Välkommen till dam-lagets egna hemsida. Tölö IF är aktiva på sociala medier, främst Instagram https://instagram.com/tolodam?utm_medium=copy_link.
 
Generell information på vår föreningssida www.toloif.se
 
På lagsidan finner Ni kontaktuppgifter och schemat (kalendern) den närmaste tiden och vad som händer under säsongen, kom nu och stötta spelarna på våra matcher under 2022. Välkomna!
 
Hör av Er om Ni har intresse för att spela i Kungsbackas centralaste damlag!
Ny ledartrio för damlaget
2021-12-20 18:28
Fr. v.: Elin Wettergren, Ted Jarl och Emelie Ekblad

Tölö IF vill med stolthet presentera damlagets nya ledartrio bestående av Emelie Ekblad, Ted Jarl och Elin Wettergren.

 

”I den här ledartrion har vi en enormt stor kompetens samlad för att möta de behov som krävs för att vi ska kunna utveckla både laget och individerna på kort och lång sikt” säger Anna Borgström som är ansvarig för damsektionen. Damsektionen bygger en ny plattform inför 2022 som kommer stötta lagen inom sektionen på ett annat sätt än tidigare och säkerställa att Tölös ledord; Glädje, Samarbete och Utveckling blir integrerade i verksamheten.

 

Emelie Ekblad kommer närmast från Kungsbacka IF där hon arbetat som samordnare på flicksidan. Emelie har stor erfarenhet av eget spel i högre divisioner som började när hon gick på Sveriges enda fotbollsgymnasium som 16-åring. Emelie har idag även ett engagemang inom Hallands Fotbollförbund som spelarutbildare.

 

Ted Jarl har en bakgrund som både spelare och ledare inom Tölö IF, men klev av som ledare inför 2021 för att helt fokusera på tränar- och spelarutbildningar främst inom Hallands fotbollsförbund.

 

Elin Wettergen är aktiv som målvakt och har erfarenhet från elitläger och spel med Hallandslaget. Elin har på grund av skada varit målvaktstränare i Tölö det senaste året. Elin tillför ledartrion ett målvaktsfokus och bidrar med ett dynamiskt tankesätt, då hon själv har erfarenhet av den typen av fotboll som spelas i dag.

 

”Jag ser med spänning fram emot att få vara delaktig i spelarnas utveckling och som huvudtränare få möjligheten att skapa det som krävs utifrån gruppens gemensamma målsättning och det jobb som spelarna själva vill lägga för att uppnå den” säger Ted Jarl. Han fortsätter: ”Vi har en ung trupp där alla vågar att utvecklas. Gruppen kommer att lyftas för att individen ges möjlighet till egen utveckling och det ska bli väldigt spännande att följa resultatet av det vi kommer åstadkomma tillsammans.”

 

”Nyckeln för att lyckas som lag är att vi säkerställer att spelarnas inre motivation stimuleras, därför kommer vi bland annat att ta temperaturmätningar på laget och utvärdera vad spelarna vill under hela säsongen. Det är viktigt att vi har en gemensam målsättning och att vi har roligt både på och utanför planen” säger Emelie Ekblad.

 

”Ted har på väldigt kort tid kunnat visa på en stor utvecklingspotential hos den grupp som utgör stommen i damlaget. Genom att föreningen 2022 stöttar med en organisation och en administration som möjliggör för ledartrion att kunna fokusera på laget är ytterligare en sak som kommer kunna ge spelarna större fokus och möjlighet till utveckling” säger Anna Borgström.

 

”Det som är unikt för oss som ledartrio är att vi genom vår åldersskillnad kommer att kunna möta tjejerna på flera plan än bara det fotbollsmässiga” säger Elin Wettergren. "Vi kompletterar varandra och gör varandra bra. Det är något som också kommer att göra laget bra” avslutar hon. 

 

 

Kontaktperson

Anna Borgström, damsektionsansvarig

anna.borgstrom(@)toloif.se

0737-655801

Inbjudan till provträning
2021-12-01 21:30

Tölö IF damseniorer kommer nästa år att spela i division 3 och vi ser 2022 som ett förberedande år för att vi 2023 ska kunna etablera oss i division 2. Vill du vara med på vår spännande resa? Vi erbjuder dig som spelare en möjlighet till fotbollsmässig och personlig utveckling utifrån dina förutsättningar.


Vårt syfte är att utveckla spelare som blir bra för Tölös verksamhet och vi säkerställer att spelare får rätt fotbollsgrund för fortsatt utveckling på högre nivå. Lagen i damsektionen har ett kontinuerligt samarbete samt ett gemensamt sätt att leda och träna mot den föreningsgemensamma spelidén.

 

Är du intresserad av att provträna med oss? Under vecka 49 och 50 ger vi möjlighet till provträning under nedanstående tider:

 

- Måndag 6 dec, 18.30-20.00 på Tingbergets konstgräs
- Onsdag 8 dec, 20.00-21.30 på Tingbergets konstgräs
- Måndag 13 dec, 18.30-20.00 på Tingbergets konstgräs


Kontakta Anna Borgström (damsektionsansvarig) vid intresse, 0737-655801 eller anna.borgstrom(at)toloif.se.

 

Välkommen!

Intervju inför Valinge-Derome
2021-07-01 21:56
Mian Synnerö

Imorgon är det dags för andra matchen i serien och vi åker till Derome för match mot Valinge-Derome. Matchen börjar 19.00 på Dersbovallen.

 

Vi har pratat lite med Mian Synnerö från Damjunior inför matchen:

 

Hur känns det efter seriepremiären?
- Jag tycker det känns kul och spännande att få komma igång med matcherna igen. 

 

Hur kändes det att få årets första utnämning som matchens spelare?
- Jag blev väldigt glad över att ha kunnat prestera så bra på just den matchen, då den var väldigt viktig för laget och mig. Dock hade jag inte kunnat prestera så bra utan mina lagkamrater, som gör mig till en bättre spelare.

 

Vad tar ni med er från den matchen till kommande match?
- Det jag tar med mig från matchen var att vi försökte och gav aldrig upp. Jag tyckte också att vårat presspel var mycket bra och hoppas att det kan vara lika bra de kommande matcherna.


Vad vill du se från dina lagkamrater imorgon?
- Jag vill se att vi har ett bra spel med mycket skott på mål.

 

Hur kommer du själv bidra till gruppen imorgon?
- Jag kommer att ge 100% på plan och inte tveka i närkamperna.

Maria Karlsson De Cecco besöker Tölö IF damsektion
2021-06-28 07:54
Bild: cmgroup.se

Maria Karlsson De Cecco är en före detta elitspelare som hunnit med att vinna SM-guld och vara utlandsproffs i olika länder. Idag är hon VD samt förmedlare för Connect Management Group som representerar bland andra Lina Hurtig, Jennifer Falk och Hanna Bennison.

 

"Jag har valt att bjuda in Maria för att inspirera våra spelare i damsektionen med sin resa i fotbollsvärlden. Maria kommer att berätta om sin resa från flickspelare i Sätila SK med ungdomslandslag, skola, skador, utlandsproffs och mycket mer. Maria kommer även berätta om sin ”efter-karriär” som VD och förmedlare för Connect Management Group" säger sportchefen Arian Faily.

 

Han fortsätter: "Det är viktigt för oss som förening att inspirera våra spelare att få möta personer som bidrar till att utveckla kvinnliga spelare och få ta del av lärdomar med mera. Jag vet att Maria är rätt person att möta våra spelare med sin bakgrund och klokhet. Jag har haft nöjet att arbeta med Maria i samma organisation när vi båda var i Gunnilse IS och redan då var Maria en inspirerande person att möta. Det gläder mig att vi i Tölö IF kan få ta del av hennes resa."

 

På grund av rådande restriktioner så kommer vi att vara på A-planens läktare och lyssna på Marias resa, sedan kommer Maria vara med på damlagets efterföljande träning som en av ledarna och inspirera vidare på planen.

 

Vi har ingen möjlighet att vara inomhus med rådande regler i kommunen.

 

När: tisdag 29 juni, kl. 17:30

Var: Hamravallen 

För vem: Dam A, äldre och yngre juniorer (Dam J/F06-07), på grund av restriktioner kan vi ej ha med fler personer.

Äntligen seriepremiär!
2021-06-21 20:17
Stina Ripgården

På onsdag 23 juni är det äntligen dags för seriepremiär i division 2 Västra Götaland. Klockan 19.00 spelar vi hemma på Hamravallen och tar emot Utbynäs SK.

 

Vi tog oss ett snack med lagkapten Stina Ripgården inför matchen:

 

Vad tror du är lagets styrkor inför serien och premiären?
- Vi är en grupp som besitter många olika bra kvalitéer. När vi ger vårt allt och jobbar för varandra är vi ett väldigt svårt motstånd, vilket jag tror kommer vara vår styrka i år.

 

Hur känns det i gruppen?
- Det känns bra. Trots lång försäsong med mycket oklarheter kring seriestart och enkelserie och så vidare, så känns gruppen trygg. Vi i gruppen har spelat med varandra en längre tid, så vi känner varandra mycket bra och det känns både tryggt och skönt.

 

Vad kan publiken förvänta sig när man ser er spela?
- Ett lag som alltid vill vinna. Oavsett om vi leder eller ligger under kommer vi fortsätta jobba i 90 minuter.

 

Vad vill du som lagkapten se på onsdag av dina medspelare? 
- Jag vill se att alla ger 100% redan från start. En inställning som visar hårt jobb och slit, då vet jag att vi är ostoppbara.

 

Hur har uppladdningen varit under försäsongen?
- Försäsongen har, som tidigare nämnts, varit lång och relativt oklar. Det har varit mycket träning utan att egentligen veta om när vi får börja spela. Men vi har fått in en del träningsmatcher och de senare träningarna har innehållit mycket hög kvalité och väldigt bra fokus. Vi har under hela försäsongen tydligt gått igenom vår spelidé och laddat upp för detta, så nu är det bara att köra!

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 31/10 09:05
Lör 30/10 17:10
Lör 30/10 10:40
Fre 29/10 19:45
Ons 6/10 18:30
0 - 0  
Tor 30/9 19:00
2 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Tölö IF, 17/01 13:16 
Tölö IF, 22/12 17:26 
Tölö IF, 25/11 17:28