Välkommen till Tölö IF Dam!
Tölö IF Dam spelar 2021 seniorfotboll i div 2.

Intervju inför Valinge-Derome
2021-07-01 21:56
Mian Synnerö

Imorgon är det dags för andra matchen i serien och vi åker till Derome för match mot Valinge-Derome. Matchen börjar 19.00 på Dersbovallen.

Vi har pratat lite med Mian Synnerö från Damjunior inför matchen:

Hur känns det efter seriepremiären?
- Jag tycker det känns kul och spännande att få komma igång med matcherna igen.

Hur kändes det att få årets första utnämning som matchens spelare?
- Jag blev väldigt glad över att ha kunnat prestera så bra på just den matchen, då den var väldigt viktig för laget och mig. Dock hade jag inte kunnat prestera så bra utan mina lagkamrater, som gör mig till en bättre spelare.

Vad tar ni med er från den matchen till kommande match?
- Det jag tar med mig från matchen var att vi försökte och gav aldrig upp. Jag tyckte också att vårat presspel var mycket bra och hoppas att det kan vara lika bra de kommande matcherna.

Vad vill du se från dina lagkamrater imorgon?
- Jag vill se att vi har ett bra spel med mycket skott på mål.

Hur kommer du själv bidra till gruppen imorgon?
- Jag kommer att ge 100% på plan och inte tveka i närkamperna.

Maria Karlsson De Cecco besöker Tölö IF damsektion
2021-06-28 07:54
Bild: cmgroup.se

Maria Karlsson De Cecco är en före detta elitspelare som hunnit med att vinna SM-guld och vara utlandsproffs i olika länder. Idag är hon VD samt förmedlare för Connect Management Group som representerar bland andra Lina Hurtig, Jennifer Falk och Hanna Bennison.

"Jag har valt att bjuda in Maria för att inspirera våra spelare i damsektionen med sin resa i fotbollsvärlden. Maria kommer att berätta om sin resa från flickspelare i Sätila SK med ungdomslandslag, skola, skador, utlandsproffs och mycket mer. Maria kommer även berätta om sin ”efter-karriär” som VD och förmedlare för Connect Management Group" säger sportchefen Arian Faily.

Han fortsätter: "Det är viktigt för oss som förening att inspirera våra spelare att få möta personer som bidrar till att utveckla kvinnliga spelare och få ta del av lärdomar med mera. Jag vet att Maria är rätt person att möta våra spelare med sin bakgrund och klokhet. Jag har haft nöjet att arbeta med Maria i samma organisation när vi båda var i Gunnilse IS och redan då var Maria en inspirerande person att möta. Det gläder mig att vi i Tölö IF kan få ta del av hennes resa."

På grund av rådande restriktioner så kommer vi att vara på A-planens läktare och lyssna på Marias resa, sedan kommer Maria vara med på damlagets efterföljande träning som en av ledarna och inspirera vidare på planen.

Vi har ingen möjlighet att vara inomhus med rådande regler i kommunen.

När: tisdag 29 juni, kl. 17:30

Var: Hamravallen

För vem: Dam A, äldre och yngre juniorer (Dam J/F06-07), på grund av restriktioner kan vi ej ha med fler personer.

Äntligen seriepremiär!
2021-06-21 20:17
Stina Ripgården

På onsdag 23 juni är det äntligen dags för seriepremiär i division 2 Västra Götaland. Klockan 19.00 spelar vi hemma på Hamravallen och tar emot Utbynäs SK.

Vi tog oss ett snack med lagkapten Stina Ripgården inför matchen:

Vad tror du är lagets styrkor inför serien och premiären?
- Vi är en grupp som besitter många olika bra kvalitéer. När vi ger vårt allt och jobbar för varandra är vi ett väldigt svårt motstånd, vilket jag tror kommer vara vår styrka i år.

Hur känns det i gruppen?
- Det känns bra. Trots lång försäsong med mycket oklarheter kring seriestart och enkelserie och så vidare, så känns gruppen trygg. Vi i gruppen har spelat med varandra en längre tid, så vi känner varandra mycket bra och det känns både tryggt och skönt.

Vad kan publiken förvänta sig när man ser er spela?
- Ett lag som alltid vill vinna. Oavsett om vi leder eller ligger under kommer vi fortsätta jobba i 90 minuter.

Vad vill du som lagkapten se på onsdag av dina medspelare?
- Jag vill se att alla ger 100% redan från start. En inställning som visar hårt jobb och slit, då vet jag att vi är ostoppbara.

Hur har uppladdningen varit under försäsongen?
- Försäsongen har, som tidigare nämnts, varit lång och relativt oklar. Det har varit mycket träning utan att egentligen veta om när vi får börja spela. Men vi har fått in en del träningsmatcher och de senare träningarna har innehållit mycket hög kvalité och väldigt bra fokus. Vi har under hela försäsongen tydligt gått igenom vår spelidé och laddat upp för detta, så nu är det bara att köra!

Smilla är klar
2021-02-06 18:33
Smilla Strömbäck är ytterligare en duktig tjej som nu tar klivet från juniortruppen upp till representationslaget. Smilla är en tuffing med bra spelförståelse och har en stark vilja att hela tiden utvecklas. Smilla kommer att tillföra mycket till truppen och vi är jätteglada över att ha henne med under 2021.
Lollo är klar
2021-02-01 14:10
Louise Bräutigam flyttas nu upp i damtruppen. Louise spelade redan under 2020 ett antal matcher med damlaget parallellt med att hon tillhörde juniortruppen. Under hösten 2020 och under uppstarten 2021 så har Louise visat på en mycket fin utvecklingskurva vilket gör att hon nu flyttas upp i representationslaget. Vi är väldigt glada över att Lollo nu tar detta steg och hon kommer att bidra mycket med sin snabbhet och skarpa avslutningsteknik. Varmt välkommen in i damtruppen Lollo!
Lör 9/10 14:00
Sön 3/10 16:00