SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i Tölö IF
BLI MEDLEM
Välkommen till Tölö IF!
Vår strävan är Glädje och Utveckling för Kungsbackas fotbollsspelare. Genom Samarbete. Att lära sig spela fotboll och ha kul med kompisarna på vägen, helt enkelt. Var med och gör framtiden ljus för svensk fotboll. Välkommen till vår förening!
 
Vill du bli medlem i Tölö IF, använd knappen till höger: Bli medlem och fyll i uppgifter för gällande grupp.  Vid frågor, hör av dig till kansliet:
kansli@toloif.se eller 0300-71116.
Gröna tråden är uppdaterad
2021-04-30 15:09

"Gröna tråden" är Tölö IF:s övergripande policydokument. Den ska leda oss aktiva, ledare och föräldrar i våra värderingar, hur vi förhåller oss och agerar i vår förening, och hur vi vill utveckla vårt spel och utbilda spelare och ledare i det. En tråd i Tölö-färger som guidar oss genom vår verksamhet.

 

Föreningens spelidé och vår ledar- och spelarutbildning grundas i Gröna tråden. Läs och följ den. Prata om den, var med att utveckla den. Den är nu uppdaterad till ny utgåva med bl a Spelets skeden, gemensam spelmodell och gemensamt språk tillagt. Ni finner dokumentet här i menyn under "Dokument - Policydokument".

 

Äntligen vår, äntligen matcher för barn och ungdomar på gång. Tack alla spelare, ledare och supportrar som är aktiva, uthålliga och tålmodiga under denna utmanande tid. Snart ses vi på Hamravallen! På lagom avstånd.

 

Soliga fotbollshälsningar,

Arian Faily, Ted Jarl, Tobias Berggren

Barn och ungdomar får spela matcher igen
2021-04-30 08:10

Med hänvisning till de nya lättade restriktionerna är här informationen från Hallands FF för vad som gäller i Halland:

 

Folkhälsomyndigheten meddelade onsdagen den 28 april att barn och ungdomar födda 2002 eller senare får från och med den 28 april, spela matcher igen.

 

Förändringarna sker efter en justering i de allmänna råden för idrott, kultur och fritid (följ länk nedan) i Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19.

 

Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19.

 

Matcherna kan genomföras under förutsättning att alla andra restriktioner följs:

 • Inte byta om och duscha gemensamt (i de fall det är nödvändigt med ombyte så behövs det gott om utrymme för alla och i möjligaste mån flera olika utrymmen)
 • Toaletter och Handsprit ska finnas lätt tillgängligt
 • Egen vattenflaska används
 • Ingen publik (tills vidare)
 • Närvarande lagfunktionärer håller lämpligt avstånd från varandra
 • Att ledare frågar sina spelare vid träning inför match och vid samling innan match om de är friska och uppmanar de som känner av minsta lilla symptom att stanna hemma.

SvFF rekommenderar att matcherna endast spelas mellan lag inom det egna distriktet. Denna rekommendation kommer vi att följa i Halland.

 

I de allmänna råden anges att det är möjligt att laget får spela en match i veckan. Detta åvilar föreningen att ta ansvar för att de allmänna råden följs.

 

Utifrån det glädjande men plötsliga beskedet så behöver vi följande tågordning för att det administrativt ska kunna fungera i Halland:

 • Inga domare kommer att tillsättas vid matcher som spelas innan den 3 maj.
 • Spelare födda 2001 eller tidigare får ej delta
 • Tillsättning av domare i seriematcher kommer att prioriteras
 • Tillsättning av domare i ev. träningsmatcher kommer att göras i mån av tid och domare (Ansökan behöver vara HFF tillhanda senast 3 arbetsdagar före match för att kunna handläggas)
 • Lag som deltar i andra distrikts serier får avvakta med besked från respektive distrikt
 • Lag får ställa in match om de inte vill spela den
 • Matcher i division 8-16 öppnas upp omgående, lagen kontaktar varandra och kommer överens om de vill spela på utsatt tid eller om de vill ändra matchdatum vilket lagen själva gör i FOGIS

Angående de matcher i division 1-7 som är uppskjutna tom den 16/5 gäller följande:

 • Lagen kontaktar varandra och kommer överens om man vill spela matchen på utsatt tid eller om matchdatum ska ändras
 • Kommer lagen överens om att matchen ska spelas som planerat meddelar hemmalaget det via e-post till jorgen@hallandsff.se på kansliet
 • Kommer lagen överens om att matchen ska ställas in meddelas även detta till kanslipersonal ovan (Gäller ej matcher i div 2, 4 och 6)
 • Kommer lagen överens om att matchdatum ska ändras så fyller hemmalaget i en ansökan om matchändring

Angående HFF spelarutbildning så kommer vi inom kort att publicera nya datum för samlingar. Samlingarna kommer att återupptas efter den 17 maj. Inledningsvis kommer vi att prioritera spelare födda 2006.

Sommarfotbollsskola Tölö IF 21-24 juni 2021
2021-04-25 20:17

Varmt välkomna att anmäla ert barn till årets Sommarfotbollsskola!

 

Vi håller som vanligt till på Hamravallen och i år är det återigen midsommarveckan,

dvs 21-24 juni, kl 09.00-14.00.

 

Ålder: födda 2007 t.o.m 2014

 

Mer information och länk till anmälan hittar du här!

Tölö IFs föreningsstrategi 11mot11
2021-04-25 19:53

Tölö IF har under 2020 arbetat fram en förtydligad och till viss del ny strategi för föreningens 11mot11 lag.

 

I projektet ”11mot11” har vi tillsammans inom organisationen med ledare och spelare arbetat fram och tagit beslutet att 11mot11 lagen från och med denna säsong, 2021, ska spela fotboll utifrån samma spelmodell och principer.

 

Målet är att samarbetet mellan lagen ska bli ännu tydligare och där lagtillhörigheten inte är prioritet. Inom respektive sektion tas gemensamt ansvar för spelarens utbildning, utveckling och ambition.
Tölö IF har som målsättning att våra seniorlag skall bestå av 70-80% egna produkter.

 

Anledningen till den framtagna strategin är att:

 • få ett ökat samarbete mellan de olika 11mot11 lagen
 • göra det lättare och skapa trygghet för spelarna vid övergång mellan junior- och seniorlagen
 • skapa förutsättningar för tydligare nivåanpassningar
 • utbilda utifrån nationella/regionala riktlinjer
 • ha en tydlig representation i seniorlagen av föreningens egna produkter

Inför årets säsong har vi valt att minska antalet spelare i dam- och herrlagens trupper. På så sätt ges förutsättningar att få till ett tydligt samarbete och även skapa en förväntan på de övriga 11mot11 lagen, där man tillsammans med seniorlagen utbildar, utvecklar och ger möjlighet till spelare som är mogna att få chansen att träna och spela i föreningens respektive representationslag.

 

Tölö IF har som målsättning att föreningens seniorlag ska vara tydliga ambassadörer och bra mentorer för fotbollen som spelas samt spelares och ledares beteenden. Vi ligger redan i framkant och är väl rustade i både herr- och damlagens spelartrupper, som vi har stort förtroende för.

 

Vi kommer fortsätta arbeta med 11mot11-projektet och jobba efter samma spelmodell och principer i övriga spelformer i de yngre åldrarna. Där ser vi stora fördelar att jobba med inre motivation, uppgiftsorienterad och långsiktig utbildning för spelaren.

 

Det är viktigt för Tölö IF att föreningen byggs underifrån och att vi med gemensam kraft utvecklar föreningen positivt och långsiktigt. 

 

/Arian Faily - Sportchef

 

Har ni barn födda 2016 som vill börja spela fotboll i Tölö IF?
2021-04-11 19:41

Fredagen den 30/4 klockan 17.30 kickar vi igång vår Fotbollsskola för säsongen. Ingen föranmälan behövs, utan ni kommer bara ner till Hamravallen. Kom gärna lite tidigare första gången för att i god tid få hjälp med att hitta er grupp.

 

Fotbollsskolan tillhör man i åldern 5–7 år och vi fokuserar på att ha roligt med en fotboll under lekfulla former. Alla lagen i Fotbollsskolan tränar samtidigt på Hamravallen på fredagar mellan 17.30-18.30, men är uppdelade i mindre grupper.

 

Fotbollsskolan får man prova fritt i tre veckor innan man bestämmer sig för att vara med och då behöver man bli medlem. Att bli medlem i Fotbollsskolan kostar 500 kr och då ingår medlemskap i Tölö IF (100 kr), träningsavgift (400 kr) och ett paket med träningskläder (för nya medlemmar). Efter första träningstillfället så anmäler ni ert barn HÄR. Avvakta sedan att godkänna betalningen tills ni vet att ert barn vill fortsätta.

 

Varmt välkomna till Tölö IF!

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
F13, 06/05 11:50 
Utbildning Spelare och Ledare, 26/04 15:10 
Utbildning Spelare och Ledare, 22/04 10:02 
Utbildning Spelare och Ledare, 17/04 21:05