SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i Tölö IF
BLI MEDLEM
Välkommen till Tölö IF!
Vår strävan är Glädje och Utveckling för Kungsbackas fotbollsspelare. Genom Samarbete. Att lära sig spela fotboll och ha kul med kompisarna på vägen, helt enkelt. Var med och gör framtiden ljus för svensk fotboll. Välkommen till vår förening!
 
Vill du bli medlem i Tölö IF, använd knappen till höger: Bli medlem och fyll i uppgifter för gällande grupp. Vid frågor, hör av dig till kansliet:
kansli@toloif.se eller 0300-71116.
Dam Senior
Äntligen seriepremiär!
2021-06-21 20:17, Dam Senior
Stina Ripgården

På onsdag 23 juni är det äntligen dags för seriepremiär i division 2 Västra Götaland. Klockan 19.00 spelar vi hemma på Hamravallen och tar emot Utbynäs SK.

 

Vi tog oss ett snack med lagkapten Stina Ripgården inför matchen:

 

Vad tror du är lagets styrkor inför serien och premiären?
- Vi är en grupp som besitter många olika bra kvalitéer. När vi ger vårt allt och jobbar för varandra är vi ett väldigt svårt motstånd, vilket jag tror kommer vara vår styrka i år.

 

Hur känns det i gruppen?
- Det känns bra. Trots lång försäsong med mycket oklarheter kring seriestart och enkelserie och så vidare, så känns gruppen trygg. Vi i gruppen har spelat med varandra en längre tid, så vi känner varandra mycket bra och det känns både tryggt och skönt.

 

Vad kan publiken förvänta sig när man ser er spela?
- Ett lag som alltid vill vinna. Oavsett om vi leder eller ligger under kommer vi fortsätta jobba i 90 minuter.

 

Vad vill du som lagkapten se på onsdag av dina medspelare? 
- Jag vill se att alla ger 100% redan från start. En inställning som visar hårt jobb och slit, då vet jag att vi är ostoppbara.

 

Hur har uppladdningen varit under försäsongen?
- Försäsongen har, som tidigare nämnts, varit lång och relativt oklar. Det har varit mycket träning utan att egentligen veta om när vi får börja spela. Men vi har fått in en del träningsmatcher och de senare träningarna har innehållit mycket hög kvalité och väldigt bra fokus. Vi har under hela försäsongen tydligt gått igenom vår spelidé och laddat upp för detta, så nu är det bara att köra!

Inställt midsommarfirande
2021-06-16 20:47

På grund av gällande restriktioner för arrangemang utomhus, så har vi tyvärr fått ta det tråkiga beslutet att även ställa in årets midsommarfirande på Hamravallen.

 

Vi ser nu istället fram emot att fotbollsmatcherna kommit igång och att vi förhoppningsvis kan fira på nytt nästa år.

Herr Senior
Intervju inför matchen mot Hisingsbacka FC
2021-06-11 18:13, Herr Senior
Mattias Hallengärd
Efter vinsten i premiären tar vi nya tag mot morgondagens match då vi beger oss till Backavallen för att spela mot Hisingsbacka FC. Matchen börjar 14.00 och publikinformation finns här: https://www.svenskalag.se/hbfc/nyheter/1643324/match-pa-backavallen-lordag-12-6
 
Vi fortsätter på förra veckans spår med ännu en intervju. Denna gången är det med vår alldeles egna viking på mitten, Mattias Hallengärd:
 
Hur känns det efter seriepremiären?
- Det känns bra! Vi hann med en träningsmatch inför, men i övrigt så hade vi ingen aning alls om var vi stod rent formmässigt. För egen del så var det skönt att under träningsmatchen känna att konditionen var okej, hade man fått kramp som Glaerum så hade man varit lite mer orolig inför premiären. Det var kul att möta ett Skene som vi hade väldigt lite information om. Offensivt kunde vi äga mycket boll och defensivt vann vi kampen, så en bra och godkänd premiär!
 
Hur kändes det att få årets första utnämning som matchens spelare?
- Kul såklart! Jag fick den i premiären även föregående säsong, så det är väl ett vinnande koncept för mig. När killarna framför mig sliter så hårt och bra i presspelet så blir min lite mer defensiva roll betydligt lättare att göra bra.
 
Vad tar ni med er från den matchen till kommande match?
- Jag gillade vår inställning och mentala styrka i premiären. Vi är aggressiva och jagar livet ur oss utan boll, men hade ändå sinnesnärvaron att vara lugna och fina med boll. Sen vinner vi den fysiska matchen över hela plan, gör man det så är väldigt mycket vunnet. Kan vi fortsätta på det spåret så är känslan att vi kommer kunna chocka en del lag i den här serien.
 
Vad vill du se från dina lagkamrater på lördag?
- Samma inställning som sist.
 
Hur kommer du själv bidra till gruppen på lördag?
- På samma vis som jag alltid försöker - med bra inställning, hög och rimlig kravställning både på mig själv och de runtomkring. Kommer antagligen och förhoppningsvis höras en del på plan med.
 
Det går rykten om att Arian var med på fotbollsträningen på senaste träningen, han såg vass ut?
- Mitt lag vann som vanligt väldigt enkelt så lade inte så mycket fokus på motståndarna då ingen hade platsat i vårt lag ändå. Men för att vara snäll så kan man säga att Arian är dubbelfotad, lika ”bra” med båda fötterna.
 
Vi tackar Hallengärd för intervjun och vi hoppas ni njuter av den lika mycket som vi i truppen gör!
Gröna tråden är uppdaterad
2021-04-30 15:09

"Gröna tråden" är Tölö IF:s övergripande policydokument. Den ska leda oss aktiva, ledare och föräldrar i våra värderingar, hur vi förhåller oss och agerar i vår förening, och hur vi vill utveckla vårt spel och utbilda spelare och ledare i det. En tråd i Tölö-färger som guidar oss genom vår verksamhet.

 

Föreningens spelidé och vår ledar- och spelarutbildning grundas i Gröna tråden. Läs och följ den. Prata om den, var med att utveckla den. Den är nu uppdaterad till ny utgåva med bl a Spelets skeden, gemensam spelmodell och gemensamt språk tillagt. Ni finner dokumentet här i menyn under "Dokument - Policydokument".

 

Äntligen vår, äntligen matcher för barn och ungdomar på gång. Tack alla spelare, ledare och supportrar som är aktiva, uthålliga och tålmodiga under denna utmanande tid. Snart ses vi på Hamravallen! På lagom avstånd.

 

Soliga fotbollshälsningar,

Arian Faily, Ted Jarl, Tobias Berggren

Barn och ungdomar får spela matcher igen
2021-04-30 08:10

Med hänvisning till de nya lättade restriktionerna är här informationen från Hallands FF för vad som gäller i Halland:

 

Folkhälsomyndigheten meddelade onsdagen den 28 april att barn och ungdomar födda 2002 eller senare får från och med den 28 april, spela matcher igen.

 

Förändringarna sker efter en justering i de allmänna råden för idrott, kultur och fritid (följ länk nedan) i Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19.

 

Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19.

 

Matcherna kan genomföras under förutsättning att alla andra restriktioner följs:

 • Inte byta om och duscha gemensamt (i de fall det är nödvändigt med ombyte så behövs det gott om utrymme för alla och i möjligaste mån flera olika utrymmen)
 • Toaletter och Handsprit ska finnas lätt tillgängligt
 • Egen vattenflaska används
 • Ingen publik (tills vidare)
 • Närvarande lagfunktionärer håller lämpligt avstånd från varandra
 • Att ledare frågar sina spelare vid träning inför match och vid samling innan match om de är friska och uppmanar de som känner av minsta lilla symptom att stanna hemma.

SvFF rekommenderar att matcherna endast spelas mellan lag inom det egna distriktet. Denna rekommendation kommer vi att följa i Halland.

 

I de allmänna råden anges att det är möjligt att laget får spela en match i veckan. Detta åvilar föreningen att ta ansvar för att de allmänna råden följs.

 

Utifrån det glädjande men plötsliga beskedet så behöver vi följande tågordning för att det administrativt ska kunna fungera i Halland:

 • Inga domare kommer att tillsättas vid matcher som spelas innan den 3 maj.
 • Spelare födda 2001 eller tidigare får ej delta
 • Tillsättning av domare i seriematcher kommer att prioriteras
 • Tillsättning av domare i ev. träningsmatcher kommer att göras i mån av tid och domare (Ansökan behöver vara HFF tillhanda senast 3 arbetsdagar före match för att kunna handläggas)
 • Lag som deltar i andra distrikts serier får avvakta med besked från respektive distrikt
 • Lag får ställa in match om de inte vill spela den
 • Matcher i division 8-16 öppnas upp omgående, lagen kontaktar varandra och kommer överens om de vill spela på utsatt tid eller om de vill ändra matchdatum vilket lagen själva gör i FOGIS

Angående de matcher i division 1-7 som är uppskjutna tom den 16/5 gäller följande:

 • Lagen kontaktar varandra och kommer överens om man vill spela matchen på utsatt tid eller om matchdatum ska ändras
 • Kommer lagen överens om att matchen ska spelas som planerat meddelar hemmalaget det via e-post till jorgen@hallandsff.se på kansliet
 • Kommer lagen överens om att matchen ska ställas in meddelas även detta till kanslipersonal ovan (Gäller ej matcher i div 2, 4 och 6)
 • Kommer lagen överens om att matchdatum ska ändras så fyller hemmalaget i en ansökan om matchändring

Angående HFF spelarutbildning så kommer vi inom kort att publicera nya datum för samlingar. Samlingarna kommer att återupptas efter den 17 maj. Inledningsvis kommer vi att prioritera spelare födda 2006.

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Dam Senior, 21/06 20:17 
F06/07, 20/06 20:48 
F06/07, 13/06 20:12 
Herr J U17-19, 13/06 00:22