SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Följ oss på våra sociala medier:

 

Instagram - toloifherr  /  toloif1932

 

Facebook - Tölö IF Herr 

Intervju inför matchen mot Kongahälla
2021-07-02 05:28

Idag är det dags för sista matchen innan sommaruppehållet. Klockan 19 spelar vi borta mot IK Kongahälla på Kongevi.

 

Vi har pratat med Anton Börjesson inför matchen:

 

Hur känns det fyra matcher in i serien, vad anser du har varit lagets styrkor?

- Det känns väldigt bra faktiskt, tycker att vi hittat vårt spelsätt på ett fint sätt nu i början av säsongen. Vi måste jobba vidare och fortsätta vara ödmjuka inför varje match och inte tro att vi är bäst i världen för vi har haft medvind i början.

 

Vad tycker du har varit roligast hittills i år med laget/spelet?

- Vi är ett fantastiskt gäng tillsammans, alla bidrar med positiv inställning och kämpar för varandra. Men absolut roligast är att få sjunga ut alla känslorna efter en seger.

 

Vad blir viktigt imorgon mot Kongahälla, hur vill du se laget agera?

- Jag tycker vi måste våga spela vårat spel och fortsätta visa att vi går in i varje match för att vinna. Hade varit perfekt och få gå in i ledigheten med full pott för det är vi värda efter en evig försäsong!

Intervju inför matchen mot Hestrafors
2021-06-24 08:14

Idag är det match borta mot Hestrafors IF klockan 19.00 på Bollevi.

OBS! Matchen är slutsåld!

 

Vi tog oss ett snack med Viktor Glaerum inför matchen:

 

Hur känns det med starten, vad anser du har varit era nycklar till en bra start?
- Det känns bra, tycker vi visat att vi hör hemma i denna serien. Nycklarna har varit att vi slitit för varandra under 90 minuter på matcherna.

 

Du som lite äldre Tölöprodukt, hur tycker du det har gått att spela en del matcher med de yngre spelarna från U-lagen? Vad är dina råd till dom?
- Hyfsad åldersångest nu.. Det har känts bra, junisarna som varit med har visat att det finns en fin framtid i klubben även underifrån. Som råd skulle jag ge att inte känna någon press och enbart spela för att det är kul, då brukar det gå vägen.

 

Vad förväntar du dig från dig själv och gruppen inför matchen mot Hestrafors? 
- Från gruppen räknar jag med att vi följer våran matchplan och sliter för varandra under hela matchen. Personligen hoppas jag starta årets poängproduktion, kanske dags att sätta dit en från 16-metaren?

 

Det går rykten om att Hallen anser att han är bättre tränad då du krampar ibland på matcherna men inte han?

Haha, han är rolig Hallen. Med tanke på att jag är högre upp i anfallsspelet och längre ner i försvarsspelet, så känns inte krampkänningarna så förvånande. Jag hoppas Hallen gör årets första besök på offensiv planhalva på torsdag, då ska ni få se på kramp! ;)

Intervju inför matchen mot Hisingsbacka FC
2021-06-11 18:13
Mattias Hallengärd
Efter vinsten i premiären tar vi nya tag mot morgondagens match då vi beger oss till Backavallen för att spela mot Hisingsbacka FC. Matchen börjar 14.00 och publikinformation finns här: https://www.svenskalag.se/hbfc/nyheter/1643324/match-pa-backavallen-lordag-12-6
 
Vi fortsätter på förra veckans spår med ännu en intervju. Denna gången är det med vår alldeles egna viking på mitten, Mattias Hallengärd:
 
Hur känns det efter seriepremiären?
- Det känns bra! Vi hann med en träningsmatch inför, men i övrigt så hade vi ingen aning alls om var vi stod rent formmässigt. För egen del så var det skönt att under träningsmatchen känna att konditionen var okej, hade man fått kramp som Glaerum så hade man varit lite mer orolig inför premiären. Det var kul att möta ett Skene som vi hade väldigt lite information om. Offensivt kunde vi äga mycket boll och defensivt vann vi kampen, så en bra och godkänd premiär!
 
Hur kändes det att få årets första utnämning som matchens spelare?
- Kul såklart! Jag fick den i premiären även föregående säsong, så det är väl ett vinnande koncept för mig. När killarna framför mig sliter så hårt och bra i presspelet så blir min lite mer defensiva roll betydligt lättare att göra bra.
 
Vad tar ni med er från den matchen till kommande match?
- Jag gillade vår inställning och mentala styrka i premiären. Vi är aggressiva och jagar livet ur oss utan boll, men hade ändå sinnesnärvaron att vara lugna och fina med boll. Sen vinner vi den fysiska matchen över hela plan, gör man det så är väldigt mycket vunnet. Kan vi fortsätta på det spåret så är känslan att vi kommer kunna chocka en del lag i den här serien.
 
Vad vill du se från dina lagkamrater på lördag?
- Samma inställning som sist.
 
Hur kommer du själv bidra till gruppen på lördag?
- På samma vis som jag alltid försöker - med bra inställning, hög och rimlig kravställning både på mig själv och de runtomkring. Kommer antagligen och förhoppningsvis höras en del på plan med.
 
Det går rykten om att Arian var med på fotbollsträningen på senaste träningen, han såg vass ut?
- Mitt lag vann som vanligt väldigt enkelt så lade inte så mycket fokus på motståndarna då ingen hade platsat i vårt lag ändå. Men för att vara snäll så kan man säga att Arian är dubbelfotad, lika ”bra” med båda fötterna.
 
Vi tackar Hallengärd för intervjun och vi hoppas ni njuter av den lika mycket som vi i truppen gör!
Äntligen seriepremiär!
2021-06-04 20:56

Imorgon, lördag, är det äntligen dags för seriepremiär i division 3 Mellersta Götaland. Klockan 13.00 tar vi emot Skene IF hemma på Hamravallen och vi kommer kunna ta emot en publik på max 100 personer och det är först till kvarn som gäller.

 

Vi tog oss ett snack med lagkapten David Berntsson inför matchen:

 

Vad tror du är lagets styrkor inför serien och premiären?
- Vi är en extremt sammansvetsad grupp som känner varandra utan och innan, både på och utanför plan. Med hårt slit för varandra så tror jag att vi kan plocka mer poäng än vad många tror i år.


Hur känns det i gruppen?
- Det känns bra tycker jag. Vi är väldigt taggade på att få spela matcher igen.


Vad kan publiken förvänta sig när man ser er spela?
- Att alltid kriga för tre poäng. Ibland kommer vårat spel fungera felfritt, ibland inte. Oavsett kommer vi alltid ge allt.


Vad vill du som lagkapten se imorgon av dina medspelare?
- Fullt fokus, lojalitet och hårt jobb. Finns inget annat än segersång och tre poäng imorgon! Några goa instick är aldrig fel heller ;)


Hur har uppladdning varit under försäsongen?
- Försäsongen har varit lång och ganska turbulent. Jag tycker att senaste två månaderna har innehållit kvalité, bra fokus och tydlighet i vad och hur vi ska uträtta det vi vill på planen. Trots uppskjutna datum för matchspel om och om igen, har vi lyckats hålla uppe motivationen på ett bra sätt!


Hur känns det att Lacke och Avan är korsbandsskadade och lämnar Arian själv med er?
- Det är såklart inte optimalt, då vi alla vet hur viktig Lacke är för denna grupp. Men även Avan som kommit in i år med extremt mycket positiv energi, han är väldigt omtyckt av alla och besitter mycket fotbollskunskaper. Detta ställer än högre krav på oss i truppen som varit med några säsonger, att ta ansvar och hjälpa Arian i den utsträckningen.

Avan Rekani klar för Tölö IF Herr som assisterande tränare!
2020-12-21 09:46
För att lära känna vår nya assisterade så snabbt som möjligt har redaktionen fått en exklusiv intervju med Avan:

Först och främst, varmt välkommen till Tölö IF - Hur känns det att allting är klart?
Tack! Det känns väldigt bra efter att jag under längre tid velat komma tillbaka till fotbollen och nu när det är klart så är jag väldigt glad och ser fram emot säsongsstarten!
Berätta gärna lite om dig själv, vem är och hur ser din fotbollshistoria ut?
Avan Rekani heter jag, är uppvuxen i Angered, spelade fotboll i Gunnilse IS i cirka 11 år. Studerat Idrottsvetenskap på Malmö Högskola 2011 - 2014 var jag klar med studierna och 2016 flyttade jag till Stockholm, spelade för Uppsalakurd Div 3 där jag både spelade och hjälpte till som assiterande tränare. 2018 flyttade jag hem till Göteborg igen. Jag har alltid velat börja min tränarkarriär men har aldrig känt att starten på karriären har varit i klubbarna jag varit i kontakt med. Men idag känns det väldigt bra.
Hur kändes det när Tölö ringde och hade du koll på Tölö sedan tidigare?
Jag blev väldigt glad då jag kände att tiden var inne för mig att ta ett uppdrag som kändes rätt. Har varit kontakt med Jerry som är huvudtränare och därmed haft några telefonsamtal. Det kändes bra efter första samtalet och jag ser väldigt mycket fram emot att börja säsongen. Fotbollslaget Tölö har jag fått lite information utav Arian som pratat väldigt gott om föreningen och ambitionerna.
Vad har du för förväntningar på säsongen som kommer?
Jag förväntar mig att alla som är delaktiga i laget ger 110%.
Vad har du för uppfattning om Kungsbacka som stad?
Jag trivs väldigt bra i Kungsbacka, har jobbat på ett stödboende i cirka två år i Tölö.


5 snabba med Avan: 

1 Förebild som fotbollstränare?
- Jurgen Klopp
2 Favoritlag
- Chelsea
3 Vinna med 1-0 eller 4-3?
- 4-3
4 Bästa tv-serie som gjorts?
- Vänner
5 Bästa minne med fotbollen?
- Besökte Chelseas ungdomsakedemi.
Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 24/10 14:00
Tor 21/10 19:30
4 - 0  
Mån 18/10 19:00
1 - 4  
Sön 17/10 14:00
0 - 1  
Sön 10/10 14:00
2 - 2  
Tor 7/10 19:30
2 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Tölö IF, 15/10 16:01 
Tölö IF, 02/10 19:01 
Tölö IF, 30/09 14:03 
Tölö IF, 18/09 20:35