SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Tölö IF Herr-junior
Tölö Herr Junior är ett härligt gäng killar mellan 16-19 år. Vi tränar långsiktigt med ambition att ha kul tillsammans, bli bättre och utvecklas på träningar och på matcher. Vi har seriespelande lag i olika divisioner och siktar mot SvFF:s nationella serier, DM i Halland och cuper såsom Gothia och Cup Denmark. Även träningsläger utomlands?!
 
Vi samarbetar med våra seniorer och ungdomslag och även med andra föreningar när tillfälle ges. Vi finns på Instagram och Min Fotboll-appen, följ och supporta oss gärna där.
 
Vill du komma och provträna med oss? Vad kul, då är du välkommen att kontakta oss. Se under "Kontakt" i menyn till vänster.
 
Välkomna till Tölö IF Herr Junior!
 
Ambition - Bredd - Utveckling - Glädje - Samarbete
Tölö Herr Junior U17-19 2021
2021-11-09 19:24

Ytterligare en fotbolls säsong har passerat. Ett långt och lärorikt år med ett fantastikt gäng killar, men också ytterligare ett år ihop med corona, ett corona som gjort att gemenskapen blev lidandes, både för oss ledare för att lära känna killarna lite mer på djupet, men också för att skapa en god stämning runt laget. Vi gjorde ändå det bästa utav situationen med samlingar 15 min innan på plan för att spela lite kvadrat och tjöta av oss. 

 

På mindre än ett år så har vi haft 91 träningar, spelat 4 träningsmatcher, 17 seriematcher (div 2 Halland och div 3 Göteborg) och snittat 9 killar/match i klass 1 (13 matcher i B-lags serien). Utöver dessa tillfällen så har vi haft 3 teoripass, en avslutning med grill innan sommaruppehållet och ett säsongsavslut med beachvolleyboll och käk. Genom året så har vi snittat 17 spelare/träning med ett max antal på 31 killar och som minst 9, det i samband med klass 1 matcherna på Tisdagar som ställde till det. På dessa träningar/matcher har vi snittat 3-5 ledare per tillfälle och det gör att man får ut det mesta av varje kille och kan ha effektiva träningar.

 

I serie sammanhang så blev det en 2:a plats i Göteborgs serien med tre matcher mindre spelade, 2:a plats i Hallands serien bakom ett starkt Onsala som endast vi lyckades ta poäng ifrån och en 4:e plats i klass 1 serien. Kort och gott ett godkänt år, fast man blir besviken på att man inte lyckades kvala  till P19 serierna nästa år. 

 

Om jag ska peka på en specifik sak som vi som lag har utvecklat, så är det vårt vuxna spel med och utan boll. Stundtals så har vi spelat en riktigt fin fotboll med hög intensitet, kontringar, men också ett eget spel med bollen på marken. Mer eller mindre så har vi följt planen vi hade inför året, men det finns alltid plats och tid för att fortsätta utvecklats och jag ser redan fram emot nästa år.

 

Klubben sitter i detta nu och planerar inför 2022, vi hoppas att information kommer ut inom en snar framtid så vi kan börja jobba oss fram emot det nya året och fortsätta det vi har påbörjat. 


Tack till er som varit och tittat på våra matcher, matchvärdarna, vår sportchef Mikael som kört buss till borta matcherna och agerat hjälptränare åt mig i klass 1, Tobias som skapade fin inramning på varje hemma match, sedan ett stort tack till tränarna, Florian, Senad, Manne och Anne Dorte som hjälpt mig runt laget och gjort livet enkelt för mig och sist men inte minst CORONA, helst inte på återseende.

 

Tack för år 2021!!

 

/Coach

Truppen mot Laholm
2021-10-13 18:26

Dag för match i kval serien igen! 

 

Truppen som skall kriga till sig 3 poäng är:

 

 

Eskeland 

Alex

Nils

Holger

Teo 

Harry

Zacke

Marcus

Birk

Jakob

Sam

Affe

Karl

Robin

Ted

Erik

 

 

Matchstart: 19:30 

 

 

Nu kör viii

Segersviten fortsätter
2021-09-22 21:36

"It was 11 men against 11 children" sa Patrice Evra en gång i tiden när United slog Arsenal relativt enkelt (Ursäkta Arsenal fans) 

Det citatet stämmer väl in på vår match mot Hisingsbacka.

 

Hisingbacka hade gått obesegrade innan dagens match, men skillnaden idag var att dom ställdes mot män. Förutom på deras ledningsmål där vi tappar boll i mitten och dom slår ut våra lagdelar, så spelar vi smart där ute. Vi låter bollen göra jobbet, vi har tålamod och vi visste att Hisingsbacka inte orkar stå emot i 90 min. Utöver våra mål så har vi flera fina sekvenser där vi kommer igenom deras lagdelar, och flera av dessa anfall startar med att vi har en trygg backlinje som VÅGAR slå passningar in bakom deras mittfält och att dom gör det i rätt tillfälle.

 

Kul att se vår utveckling sen vi startade vår resa ihop.

 

 

Blertims tre stjärnor:

 

Fabian - Kul att se hans formkurva senaste tiden. Ikväll spelar han med självförtroende, vågar slå dom svåra passningarna och spelar sig ur alla lägen.

 

Filip - Springer kopiöst mycket, ständigt ett alternativ i mitten och vinner mycket boll som sätter oss i bra lägen gång efter gång i matchen. Också en kille som har en formkurva som pekar rakt upp 

 

Holger - Börjar matchen lite trevande, men tuggar sig i matchen allt eftersom. Två mål för dagen och har likt Filip och Fabian en fin formkurva inför avslutande matcher! 

 

Nästa match är på Söndag 26/9 mot Lindome, på Hamravallen. Vi fortsätter bygga på det här inför vår viktiga match mot Laholm! 

 

/Coach 

2021-09-11 23:31

Så jäääää.........a gott med vinst ibland (alltid)

 


Bilden är tagen från Google och är inte en bild från dagens domare och är inte menat som ett hån mot någon, tänkte jag berättar det direkt så vi får bort diskussionerna :) 

 

 

Vid ca 22:00 igår kväll så hade vi inte klart truppen till dagens match. Sjukdomar och diverse anledningar gör att vi ställer upp med endast 15 killar, där vi också har två debutanter med, desto roligare är det att båda dessa heter Lucas! Vi får ändå ihop en trupp som vi känner kan stå sig emot Onsala, fast ingen hade kunnat gissat sig fram till detta! 

Vi visste och kände inom truppen att vi kunde slå Onsala, för i ärlighetens namn så gjorde vi inte oss rättvisa sist gång.

 

Första halvlek 

Vi börjar matchen med Nico i mål, en backlinje med Holger, Edgren, Jakob och Birk. I Mittfältet hade vi Sam, framför honom Eskeland och Ville. På topp hade vi Karl, Affe och Erik. Redan efter ca 9 minuter börjar matchen i uppförsbacke för oss. Birk bestämmer sig för att göra matchen lite spännande, då han hittar en Onsala spelare fint på djupet (åt fel håll) med Edgren i hasarna. Edgren kapar och domaren dömer frispark, följt av ett rött kort och matchen börjar åt Onsalas favör! 

 

Vi ledare valde att inte ändra på vår uppställning pga detta, utan valde att fortsätta stå upp i en 4-2-3 uppställning för att kunna skapa chanser när vi väl vinner boll, då det ändå var en vinna eller försvinna match för oss. Det visade sig vara ett rätt val, för efter det röda kortet så börjar vi äta oss in i matchen, vi vinner boll på rätt ställen och gör det riktigt svårt för Onsala att komma igenom våra linjer. Inte bara att vi börjar vinna bollar, men vi börjar spela en bra fotboll också. Vi skapar några halvchanser men blev inget mål i första halvlek och 0-0 stod sig.

 

Andra halvlek 

Vi gör två byten i halvlek, Karl och Ville går av, Lucas K och Robin kommer in. Erik flyttar in i mitten ihop med Eskeland, Holger kliver upp på kanten och Robin går in som ytter. Vi pratade inför andra halvlek att våra yttrar måste stå närmare Affe, då vi märkte att båda deras centrala backar klev högt på Affe och det skapades ett hål bakom. Det skapades många chanser från vårt håll på det sättet och vi kom runt flera gånger på kanterna. I försvaret var vi resoluta, vi var som iglar på Onsala över hela plan.

 

I minut 61 skulle vårt vinnande mål komma på straff. Holger som flyttat upp på sin vanliga position driver in på offensiv planhalva, Affe sticker på djupet och passningen kommer i exakt rätt tid.

Affe är kvickare än backarna och hamnar fri med målvakten som är tvungen sträcka ut benet som träffar Affe, domaren blåser straff och alla vänder sig om och letar efter vår första straffskytt. Vår första straffskytt hade tagit ett rött kort i min 9 och den som fick ansvaret för detta var Erik, en Erik som bestämt klev fram och distinkt borrade in bollen i målvaktens högra hörn och ett stort jubel bröt ut bland spelare, ledare och publik! 

 

Efter vårt mål kliver Onsala högre upp i banan i hopp om att kvittera och det gör att vi skapar 2-3 bra lägen att stänga matchen på, men det vill sig inte riktigt. Onsala skapar flera hörnor och skott utanför boxen men är det inte Sam och Jakob, så är det Nico som får undan försöken och vi får med oss en stark 1-0 vinst!!!

 

Jag kan välja och vraka för att dela ut stjärnor i dagens match då det är många som gör en riktigt bra match, men det faller på:

 

Sam - Kliver tidigt ner som mittback och gör det galant! Med hans fötter får laget förtroende i att vi kan spela oss ur pressen fast vi är en man kort. Flera gånger hittar vi förbi deras press med en pass och vi kan vinna mark. En smart spelare kan spela på flera positioner, för fotboll handlar mycket om att läsa spelet och stå rätt.

 

Jakob - Började säsongen som vänster back men har i det senaste gått över till en mittbacks roll. Med Jakob som mittback får vi en smart spelare, en spelare som styr och ställer med snacket och med hans vänster fot så får vi in passningen i ett tidigare skede. Likt Sam så skapar han ett lugn med sina passningar som sker igenom flera lagdelar och gör livet enklare för vårt mittfält som var en man kort. 

 

Affe - När Sam och Jakob slog upp bollarna förbi deras lagdelar så var det viktigt att vi hade någon där uppe som sög in bollen, skapar frisparkar både mot och med oss för att ge oss tid och lugn. Är inblandad i vårt mål och är med och bidrar till flera av våra chanser. 

 

 

Många fler som kunde fått med sig en stjärna idag, men tyvärr så är det endast tre som kan få dessa.

Förutom dom tre där uppe så hade vi Eskeland som sliter i 90 minuter, Erik som börjar som ytter och går in centralt och gör det lika bra, Birk som vikarierar som vänsterback, (spelar upp sig efter ca 9 min :) ) Holger som gör en fantastisk match som högerback, Nico i mål som är enormt viktig sista 20 minuterna fast hög press från Onsala. Sen har vi Ville som också han gör ett häst jobb i mitten, vi har unga Lucas som kommer in orädd och slänger folk till höger och vänster, äldre Lucas som kommer in och tampas i slutet, vi har också Robin som kommer in och NÄSTAN gör 2-0, vi har Fabian som kommer in som högerback i slutet och vinner nickdueller i viktiga lägen, Karl som tyvärr fick gå av i halvlek pga en lårkaka men gör en riktigt bra halvlek på kanten med. MEN vi får inte glömma bort den viktigaste av dom alla, och det är Edgren, för utan honom hade det kanske inte slutat som det gjorde! :) 

 

Tack alla för en fantastisk match! Vi ses på Måndag, för att förbereda oss inför matchen mot Hisingsbacka som går som tåget i Göteborgs serien! 

 

 

/En stolt Coach 

El Hallandico!
2021-09-10 23:24

Nu står vi här igen, med ett derby mot Onsala. Sist blev det förlust borta med 4-2 och jag hoppas killarna är sugna på revansch, en revansch mot oss själva då vi inte var på topp sist och det krävs det för att vinna dessa matcher. 

 

Truppen som skall göra det möjliga möjligt är: 

 

Nico

Lucas I

Ville

Eskeland

Holger

Robin

Karl

Affe

Edgren

Lucas K (debut)

Birk

Fabian 

Sam

Erik

Jakob

 

Truppen är stark, träningarna har varit bra det senaste och vi har vunnit våra fem senaste matcher i både Klass 1 och Göteborgs serien, men NU är det upp till bevis i en försvinna eller vinna match mot serie 1:an Onsala!!

 

Hoppas vi är taggade till tusan där ute imorgon!! 

 

Nu kör vi....

/Coach 

 

Spelade matcher
Tor 21/10 19:30
4 - 0  
Mån 18/10 19:00
Ons 13/10 19:30
1 - 0  
Sön 10/10 13:30
5 - 0  
Tor 7/10 19:30
2 - 1  
Ons 29/9 20:00
4 - 3  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Tölö IF, 25/11 17:28 
Tölö IF, 15/10 16:01 
Tölö IF, 02/10 19:01