SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

ANFALL ELLER FÖRSVAR?
2021-05-29 13:12

Samma språk eller i jobbet same language som mina Tyska kollegor alltid hänvisar till för att göra bästa resultat relationsmässigt på den lokala marknaden.

 

Att arbeta mot gemensamma mål är spännande och utmanande och i veckan stod ett härligt 7mot7-gäng i vårsolen på Hamravallen för inspirationsträning.

 

Fokus denna träning låg på beteende "modig och ansträngande" men viktigast av allt spelets skede - Anfall - "komma till avslut & göra mål"

 

Givetvis hade det säkert varit lämpligt att arbeta med de fyra "S:en" men denna träning så bromsade vi oss då vi vill ha långsiktig utveckling på våra spelare.

 

Vi pratade istället om Roller, Målvakt - Back - Mittfältare - Forward med fokus på att ställa om mellan Anfall och försvar oavsett position.

 

Givetvis som en del i utbildningen blandade jag in "guided Discovery" som ger stöd i var vi befinner oss och spelare berättar själva vad de förstått.

 

Jag frågade "Varför har vi alla dessa olika rollerna på fotbollsplanen?"

 

-"För att vi ska veta våra utgångspositioner"!

 

Häftigt! Svaret från en 10 år gammal tjej som jag aldrig träffat tidigare.

HÄRLIGT MED SAMMA SPRÅK!

 

"Erfarenhet är det nya jag lär mig inte det jag kan"