Välkommen till nationella P19
2022-04-15 11:07

Det var en välkomstpresent som heter duga!

En ny backlinje i tävlingssammanhang, ett nytt mittfält och överlag ett nytt lag som inte lärt känna varandra än tog bussen ner till Hässleholm och åkte på en 7-2 förlust!

Vi startade matchen optimistiskt, vann dueller och spelade helt okej och det kändes bra till en början, tills en Hässleholm spelare fick en ickechans strax utanför straffområdet, vek in till höger och skruvade in bollen via stolpen till 1-0.

Från och med deras 1-0 mål, så lyckas vi inte resa oss, utan vi var alldeles för långa mellan lagdelarna och pressar inte som ett lag, utan mycket felplaceringar och blottar oss. Hässleholm är alldeles för duktiga för att man ska ge dom den tiden och ytor att jobba på. I första halvlek har Hässleholm 7 skott och gör 6 mål på dessa, så flyt, marginal, självförtroende och medvind gör att det står 6-0 i halvlek.

I halvlek pratade vi endast om inställning, Tölö tröjan och att spela för enbart hedern.

Andra halvlek vinner vi med 1-2, självklart för att Hässleholm mer eller mindre gått ner i varv, men också för att vi står bättre i försvaret och tar jobbet. Detta var en läxa som vi blir starkare av, det hoppas jag att vi kan bevisa redan nu på Söndag, när vi får besök av Kullavägens BK. Hoppas killarna är revanschsugna!

Blertims tre stjärnor

Det är många som får en otacksam uppgift där ute, speciellt såna som Sam och Teo som får operera på stora ytor, då vi inte står rätt i försvaret idag.

Malmborg - Börjar matchen på bänken, kommer sedan in och blir premiärmålskytt. Kul att se hur Malmborg rör sig när chansen dyker upp, ständigt i rörelse och gör det enkelt för lagkamraterna att slå bollar till honom. Malmborg är också inblandad i Teos mål, där han ensam med målvakten försöker lyfta bollen över honom och målvakten har inget val än att använda händerna utanför straffområdet. (Ett under att det inte flyger fram ett rött kort).

Sandklef - Gör en bra match på vänsterbacken. Bra inställning och kul att se att han har lite vrede i sig. Svårt att minnas tillbaka till alla målen som föll, men har svårt att minnas något falla från vår vänster sida.

Edgren - Får inte en stjärna för spelet i sig, utan mer för inställningen över 90 min och snacket med sina lagkamrater. Fick börja matchen som defensiv och han gör det bra till en början, men sen får vi inte riktigt med honom i pressen riktigt, ihop med yttrar som står för högt, gör att vi blir ihåliga i mitten, En otacksam uppgift att gå in där utan praktik och det får jag ta på mig. Går efter en stund när som mittback och då känns det mer bekvämt både för honom, men också laget.

Vi glömmer denna match, men tar ändå med oss den som tändvätska inför Söndagens match mot Kullavägens BK!!