Tölö IF
Fotboll

2021-09-11 23:31

Så jäääää.........a gott med vinst ibland (alltid)

Bilden är tagen från Google och är inte en bild från dagens domare och är inte menat som ett hån mot någon, tänkte jag berättar det direkt så vi får bort diskussionerna :)

Vid ca 22:00 igår kväll så hade vi inte klart truppen till dagens match. Sjukdomar och diverse anledningar gör att vi ställer upp med endast 15 killar, där vi också har två debutanter med, desto roligare är det att båda dessa heter Lucas! Vi får ändå ihop en trupp som vi känner kan stå sig emot Onsala, fast ingen hade kunnat gissat sig fram till detta!

Vi visste och kände inom truppen att vi kunde slå Onsala, för i ärlighetens namn så gjorde vi inte oss rättvisa sist gång.

Första halvlek

Vi börjar matchen med Nico i mål, en backlinje med Holger, Edgren, Jakob och Birk. I Mittfältet hade vi Sam, framför honom Eskeland och Ville. På topp hade vi Karl, Affe och Erik. Redan efter ca 9 minuter börjar matchen i uppförsbacke för oss. Birk bestämmer sig för att göra matchen lite spännande, då han hittar en Onsala spelare fint på djupet (åt fel håll) med Edgren i hasarna. Edgren kapar och domaren dömer frispark, följt av ett rött kort och matchen börjar åt Onsalas favör!

Vi ledare valde att inte ändra på vår uppställning pga detta, utan valde att fortsätta stå upp i en 4-2-3 uppställning för att kunna skapa chanser när vi väl vinner boll, då det ändå var en vinna eller försvinna match för oss. Det visade sig vara ett rätt val, för efter det röda kortet så börjar vi äta oss in i matchen, vi vinner boll på rätt ställen och gör det riktigt svårt för Onsala att komma igenom våra linjer. Inte bara att vi börjar vinna bollar, men vi börjar spela en bra fotboll också. Vi skapar några halvchanser men blev inget mål i första halvlek och 0-0 stod sig.

Andra halvlek

Vi gör två byten i halvlek, Karl och Ville går av, Lucas K och Robin kommer in. Erik flyttar in i mitten ihop med Eskeland, Holger kliver upp på kanten och Robin går in som ytter. Vi pratade inför andra halvlek att våra yttrar måste stå närmare Affe, då vi märkte att båda deras centrala backar klev högt på Affe och det skapades ett hål bakom. Det skapades många chanser från vårt håll på det sättet och vi kom runt flera gånger på kanterna. I försvaret var vi resoluta, vi var som iglar på Onsala över hela plan.

I minut 61 skulle vårt vinnande mål komma på straff. Holger som flyttat upp på sin vanliga position driver in på offensiv planhalva, Affe sticker på djupet och passningen kommer i exakt rätt tid.

Affe är kvickare än backarna och hamnar fri med målvakten som är tvungen sträcka ut benet som träffar Affe, domaren blåser straff och alla vänder sig om och letar efter vår första straffskytt. Vår första straffskytt hade tagit ett rött kort i min 9 och den som fick ansvaret för detta var Erik, en Erik som bestämt klev fram och distinkt borrade in bollen i målvaktens högra hörn och ett stort jubel bröt ut bland spelare, ledare och publik!

Efter vårt mål kliver Onsala högre upp i banan i hopp om att kvittera och det gör att vi skapar 2-3 bra lägen att stänga matchen på, men det vill sig inte riktigt. Onsala skapar flera hörnor och skott utanför boxen men är det inte Sam och Jakob, så är det Nico som får undan försöken och vi får med oss en stark 1-0 vinst!!!

Jag kan välja och vraka för att dela ut stjärnor i dagens match då det är många som gör en riktigt bra match, men det faller på:

Sam - Kliver tidigt ner som mittback och gör det galant! Med hans fötter får laget förtroende i att vi kan spela oss ur pressen fast vi är en man kort. Flera gånger hittar vi förbi deras press med en pass och vi kan vinna mark. En smart spelare kan spela på flera positioner, för fotboll handlar mycket om att läsa spelet och stå rätt.

Jakob - Började säsongen som vänster back men har i det senaste gått över till en mittbacks roll. Med Jakob som mittback får vi en smart spelare, en spelare som styr och ställer med snacket och med hans vänster fot så får vi in passningen i ett tidigare skede. Likt Sam så skapar han ett lugn med sina passningar som sker igenom flera lagdelar och gör livet enklare för vårt mittfält som var en man kort.

Affe - När Sam och Jakob slog upp bollarna förbi deras lagdelar så var det viktigt att vi hade någon där uppe som sög in bollen, skapar frisparkar både mot och med oss för att ge oss tid och lugn. Är inblandad i vårt mål och är med och bidrar till flera av våra chanser.

Många fler som kunde fått med sig en stjärna idag, men tyvärr så är det endast tre som kan få dessa.

Förutom dom tre där uppe så hade vi Eskeland som sliter i 90 minuter, Erik som börjar som ytter och går in centralt och gör det lika bra, Birk som vikarierar som vänsterback, (spelar upp sig efter ca 9 min :) ) Holger som gör en fantastisk match som högerback, Nico i mål som är enormt viktig sista 20 minuterna fast hög press från Onsala. Sen har vi Ville som också han gör ett häst jobb i mitten, vi har unga Lucas som kommer in orädd och slänger folk till höger och vänster, äldre Lucas som kommer in och tampas i slutet, vi har också Robin som kommer in och NÄSTAN gör 2-0, vi har Fabian som kommer in som högerback i slutet och vinner nickdueller i viktiga lägen, Karl som tyvärr fick gå av i halvlek pga en lårkaka men gör en riktigt bra halvlek på kanten med. MEN vi får inte glömma bort den viktigaste av dom alla, och det är Edgren, för utan honom hade det kanske inte slutat som det gjorde! :)

Tack alla för en fantastisk match! Vi ses på Måndag, för att förbereda oss inför matchen mot Hisingsbacka som går som tåget i Göteborgs serien!