Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till Tölö IF!
Vår strävan är Glädje och Utveckling för Kungsbackas fotbollsspelare. Genom Samarbete. Att lära sig spela fotboll och ha kul med kompisarna på vägen, helt enkelt. Var med och gör framtiden ljus för svensk fotboll. Välkommen till vår förening!

Vill du bli medlem i Tölö IF, hör av dig till kansliet:
kansli@toloif.se eller 0300-71116
Sportchef
2021-01-21 18:04
Arian Faily

 I Dam- och Herrsektionerna ingår våra lag som spelar 11 mot 11.

Sektionsansvariga är Anna Jarl (Herr) och Tom Norström (Dam).

 

Vi vill ge våra ungdomar ännu bättre förutsättningar att utvecklas som fotbollsspelare så 
de väljer att spela fotboll längre upp i åldrarna.

Dessutom att våra unga spelare har många äldre Tölöspelare som sina förebilder.

 

För att bidra till detta hälsar vi Arian Faily välkommen till uppdraget som sportchef för föreningens 11 mot 11-lag. 

 

Vi har redan idag en jämlikt verksamhet och det kommer vi fortsätta med. Arian kommer att fördela sin tid inom Dam- och Herrsektionerna i samråd med de sektionsansvariga.

 

Han kommer säkerställa att våra 11 mot 11-lag ges möjlighet att utvecklas med ledare som är utbildade och har kompetens för sitt ledaruppdrag, enligt Tölö IFs riktlinjer.

 

Rollen innebär att vara ett stöd och bollplank för ledare samt organisera verksamheten för 11 mot 11-lagen så att den utvecklas på kort och lång sikt.  

 

Arian kommer även stötta ledare och spelare på och utanför planen med träningsplanering och uppföljning samt vara inspiratör på träningar med mera.

 

Sportchefen blir en av många i föreningens ambitioner att vidareutveckla verksamheten med alla engagerade människor i och omkring föreningens 11 mot 11-lag. 

Motioner årsmötet
2021-01-20 17:53
Årsmötet kommer i år genomföras digitalt den 2 mars kl. 19.00.

Motioner till årsmötet lämnas skriftligt till kansliet senast 2 februari.¨

StyrelsenKommunens planer öppnar fr.o.m 16 januari!
2021-01-15 17:37
Vi har idag fått ett mail från Kultur och Fritid:

Idag, fredag 15 januari, har vi beslutat att öppna utomhusanläggningar för idrott. Vi har tagit det beslutet efter dialog med övriga kommuner i Halland för att främja folkhälsan. Det innebär att vi öppnar konstgräsplaner och löparbanorna på Tingbergsvallen och för att ge möjlighet till träning redan i helgen öppnar vi anläggningarna redan från lördag morgon.

Vi kommer inte öppna några omklädningsrum. 

Just nu har Halland störst smittspridning i Sverige och det är därför väldigt viktigt att både föreningar och privatpersoner tar ansvar för att följa allmänna föreskrifter och råd samt pandemilagen när det gäller antalet deltagare, avstånd, hygien och omklädning.

Kommunens idrottsanläggningar inomhus är fortsatt stängda enligt tidigare beslut. 

Fortfarande gäller Folkhälsomyndighetens specifika råd för idrottsrörelsen som innebär att personer födda 2004 eller tidigare kan träna på ett sätt som minimerar risken för smitta om de:

1. Håller avstånd till varandra
2. Inte delar utrustning med varandra
3. Undviker gemensamma omklädningsrum
4. Reser till och från aktiviteten individuellt
5. Utför aktiviteten i mindre grupper

Personer födda 2004 eller tidigare bör förutom ovanstående även avstå från att delta i läger, matcher, cuper eller tävlingar. Föreningar bör avstå från att ordna eller delta i sådan tävlingsverksamhet.

Mindre grupper bör förstås utifrån regeringens budskap om att begränsningen av allmänna sammankomster och offentliga tillställningar till åtta personer är normerande även för andra grupper. Föreningar bör se åtta personer som en riktlinje för grupper av personer födda 2004 eller tidigare.

Barn & ungdomar födda 2005 och senare får träna utomhus som vanligt.

För Tölö IFs verksamhet innebär det att från den 16 januari är träning tillåten utomhus för alla åldrar om punkt 1-5 ovan följs. Däremot inga matcher.

För spelare födda 2004 eller tidigare genomförs träningar i mindre grupper om max 8 spelare. Håll gärna dessa grupper homogena, dvs byt inte spelare mellan dessa grupper varken inom eller mellan olika träningstillfällen. 

Aktuellt konstgrässchema ligger under flik Ledare på hemsidan.

// Tölö IF
Utbildningsansvarig
2021-01-14 13:46
Ted Jarl

Vi hälsar Ted Jarl välkommen till uppdraget som utbildningsansvarig.

Rollen innebär att vara ett stöd och bollplank för ledare på och utanför planen, som till exempel träningsplanering och uppföljning samt att vara inspiratör på träningar.

Ted kommer även genomföra utbildningar i samverkan med
Hallands Fotbollförbund, så våra ungdomar ges möjlighet att utvecklas med ledare som är utbildade och har kompetens för sitt ledaruppdrag, enligt Tölö IFs Gröna tråd.

Information från Kultur och Fritid
2021-01-08 17:13

Som tidigare planerat har vi idag tagit ställning till hur vi ska göra med den kommunala kultur- och fritidsverksamheten nu när jullovet är över. 

Vi såg innan jul en möjlighet att fler skulle kunna använda jullovet som en naturlig paus från alla kontakter och därmed bidra till begränsad smittspridning. 

Regeringen aviserade redan innan jul omfattande stängningar i samhället fram till 24 januari

Idag antog Riksdagen den nya pandemilagen som ska möjliggöra reglering av sådana ställen där trängsel uppstår och igår beslutades om möjligheten till distansundervisning på högstadiet, något som kommer ske i Kungsbacka. 

I samklang med detta kommer därför de kommunala idrottsanläggningarna inomhus och utomhus att var fortsatt stängda tills vidare. Vi kommer påbörja ett arbete för att förbereda i vilken takt och ordning vi ska göra öppningarna när det blir rätt tid för det. 

 

Jag hade hoppats, liksom alla ni andra, att vi skulle kunna komma igång mer som vanligt efter jul men så blir det alltså inte nu. 

Jag förstår er som är besvikna och hoppas att ni på olika sätt ändå uppmuntrat till rörelse och motion bland era medlemmar och att alla håller kontakten med sina föreningar så att steget att sedan komma tillbaka inte känns för stort. Vi har jättemånga föreningar som hittat bra modeller för det. 

Det blir ett stort egenansvar för äldre ungdomar att kunna ta hand om sin psykiska och fysiska hälsa. Vi vet att de flesta är duktiga på att ta ansvar när det gäller t ex sin skolgång som har behövts anpassas avsevärt på senare tid. 

Givetvis har vårdnadshavare det största ansvaret att engagera och medvetandegöra sina barn både när det gäller vikten av att begränsa smittspridningen men även att sköta sin hälsa. 

Jag vill tacka er föreningsengagerade ledare och styrelserepresentanter som ju är tydliga förebilder för barn och unga för det arbete ni gör för att uppmuntra och peppa  dem under tiden samhället nu ser ut som det gör. 

 

 

Med vänlig hälsning

 

Ulrika Granfors

förvaltningschef

 

Kungsbacka kommun

Kultur&fritidsförvaltningen

Nyheter från våra lag
Dam, 22/01 08:18 
F13, 17/01 20:19 
Herr J U17-19, 15/01 21:27 
Herr J U17-19, 07/01 23:21 
Dam, 04/01 16:48