SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Dam-Junior hemsida 2021
Ambition - Bredd - Utveckling - Glädje

Dam-Junior skapar massa möjligheter för utveckling!

 

Tölö Dam-junior är inne i hösten 2021.

 

Vi är alltid nyfikna på nya spelare som vill spela fotboll till både vårt damlag samt vårt damjuniorlag så välkommen att kontakta någon av tränarna för att prova miljön på våra träningar. 

 

Aktuella träningstider hittar du i kalendern.

Följ oss på instagram: toloifdamjunior

Dam Junior i Quality Cup 2021 F16/17 årsklassen
2021-11-01 11:44

Vilken helg med bra väder och spelare som gick in direkt med “ticki-tacka” på fredagen och en fröjd för ögat I form av inställning och att följa spelplanen till så nära 100 % man kan komma, det saknades tyvärr målen framåt för att förstå hur vackert, intensivt och modigt spelet var! Ett Hallsberg som sedan skulle visa sig spela om tredjepris. Fredagsmatchen och begränsad publik så fick vi nöja oss med de största ovationerna från domarna som tyckte det var – ”Roligt att se ett lag som vill spela sig igenom lagdelarna och använda sig av mittfältet!!”

Sedan lördag där vi ”tappade nycklarna” i spelet men ändå så är vårt försvarsspel intakt och tryggt men vi är bortskämda med att alla får det att stämma i vår speluppbyggnad men denna dag blev lite uppförsbacke. Vi vinner förmiddagens match med 1-0. Eftermiddagen förlust i sista gruppspelsmatchen med 0-1. Vi slutar gruppen på en andra plats och A-slutspel väntade på söndagen.

 

Väl i första A-slutspelsmatchen så är vi tillbaka i vårt grundspel och ger en annan grupp 1:a Vänersborgs FK en riktig fight och Vänersborg har svårt att stoppa vår kollektiva speluppbyggnad. Det mest rättvisa hade varit straffar men en väldigt fin frispark avgör vårt vidare spel i cupen, surt med 0-1.

Skönt att spelarna åter igen fick visa upp spelet och att äga boll längs backen och vad vi går för mot ett starkt Vänersborg som haft målskillnad på 12-1 från gruppen och sedan förlorade i matchen efter med 0-2 mot slutliga cupvinnaren Jitex.

Vi spelar fyra matcher med målskillnad på 1-2 totalt och det med två utespelare som stod varannan match där vi endast plockar ut två bollar från eget mål. Det visar också på hur vi alla samarbetar och hur viktigt spelet med fötterna är för att vi ska lyckas som lag! Givetvis tackar vi Amanda och Klara extra denna cup!

Stort tack alla för Er inställning och vilja att utvecklas! Vi upprepar gärna igen ”det saknades tyvärr målen framåt för att förstå hur vackert, intensivt och modigt spelet var”!

 

Ledarna

Kort status hösten 2022
2021-10-07 13:31

Vi ledare vill tacka för viljan att lära sig fortfarande är så stark! att spelarna sätter hög press i sitt skolarbete och samtidigt i en lång tid av Covid-19 fortsatt deltar tyder på att vi kan ha kul med fotbollen.

Alla har haft utmaning och som huvudansvarig så visste jag inte riktigt vad vi stod i augusti. Viljan att vinna finns, inget snack men att vilja spela en engagerande fotboll där alla behöver göra sitt för att det ska fungera är verklig fotboll och lagsport. Varje roll behövs och givetvis följer det med träningsnärvaro men också att lärande inte är linjärt (det går upp & ner)!

Med dem utmaningar så är vi mäkta imponerande hur smarta spelarna är.

 

Att diskutera och samtala för att vilja lära mer är också en del vi uppmärksammat utefter vår spelmodell på match och spelare vi lånar in får hjälp av övriga spelare. 

 

 

närmaste tiden: i oktober har vi träning måndag & onsdag tillsvidare (kan säkert bli lite extra). och Quality cup som vi i år även verkar kunna få publik till!!!

Sommaruppehåll
2021-07-14 08:55
Glatt gäng som just vunnit sin match

Vi tar uppehåll ett par veckor innan vi kör igång igen den 26 juli igen.

Påskveckan 2021
2021-04-07 22:03
Det närmar sig vår...

Härligt! Vi känner att vi är på G till vår borg och naturgräs, den som väntar på nåt gott...Ljuset-vårmer!

GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR DAM-JUNIORERNA
2020-12-31 10:50

En kortare återblick,16 januari 2020 slog Tingberget upp portarna till en ny säsong för Tölö Dam-junior!

Försäsongen inleddes med bra närvaro och grym inställning på träningarna, träningsmatcher kom igång, försäsongen såg superbra ut och så kom vi in i mars månad och då kom beskedet om Covid-19.

De ändrade förutsättningarna gjorde att gruppen fick tid att lära känna varandra lite mer, både som fotbollsspelare och som person, både på och utanför plan. Vi kunde påbörja jobbet att hitta ett gemensamt arbetssätt med en grunduppställning. Vi provade oss fram med olika positioner och spelarna fick utmaningar individuellt. Vi har arbetat mycket med tålamod och tydlighet i vårt spel och det har lyft oss i vår utveckling.

Vi kunde så småningom komma igång med seriespel men enbart i Halland, så det blev Div.5 samt Damutveckling som fick bli utmaningen i seriespelet för året. Båda serierna blev en utmaning med jämna, utvecklande och spännande matcher.


I säsongens sista seriematcher fick vi bl.a. möjligheten att möta ett större antal damspelare ifrån Valders A-trupp i vår utvecklingsserie. Det var häftigt att se vår tydlighet i anfallsspel och försvarsspel. Med tålamod och tydlighet så har vi alla på kort tid fått ett spelande lag där vi fått mycket beröm för att vilja spela fotboll.


Quality Cup, Vi fick möjlighet att åka med 35 spelare uppdelade på två lag i F03/F04 klassen. Det var häftigt att se så många spelare vid samma tillfälle och att se att de utvecklats så mycket under året, att se dem ta egna beslut och utmana en mot en men också i kombination med att veta att lagkamraterna ger understöd. Framförallt kul att se den starka viljan att vinna matcherna. Vi tar med oss massa positivt från cupen och fick ett kvitto på lagets utveckling, något vi ledare är väldigt stolta över.


Vi lägger ett utav de mest konstigaste men mest lärorika året bakom oss. Spelarna och ledare skall ha alla stjärnor för vårt tålamod och intresse att lära sig och utvecklas vidare, ledord TÅLAMOD & TILLSAMMANS!

GOTT NYTT ÅR

(en längre summering av året finner Ni i Tölö årsberättelse senare 2021)


Spelade matcher
Sön 31/10 09:05
Lör 30/10 17:10
Lör 30/10 10:40
Fre 29/10 19:45
Ons 6/10 18:30
0 - 0  
Tor 30/9 19:00
2 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Tölö IF, 25/11 17:28 
Tölö IF, 15/10 16:01 
Tölö IF, 02/10 19:01