2021-05-24 17:27

Tre vinster på tre möjliga och årets första 0:a är hållen!

Vi mötte för dagen ett duktigt BK Astrio med mycket boll i sig och hade Zacke haft en mindre bra dag på jobbet så hade det blivit spännande och mycket nerver på slutet!

Första halvlek

Detta var tyvärr inte vår bästa halvlek, rent statistiskt sätt. Vi börjar halvleken trevande, med mycket bolltapp och enkla misstag över hela plan. BK Astrio känns mycket piggare och bestämmer rytmen i matchen och vi fick jobba mycket försvarsspel till en början. Men ju längre halvleken led, desto mer började vi äta oss in i matchen.

BK Astrio jobbar brett och högt med sina ytterbackar, med mittbackar som har mycket boll och det passar oss bra, för varje gång vi vann boll så går det fort för oss, och på det sättet skapar vi lite halvchanser och det ger oss en biljett in i matchen.

Nu är vi plötsligt med i matchen, vi skapar chanser och är också laget som tar ledningen. Vårt mål var ett prakt exempel på hur lätt man kan ta sig in på offensiv planhalva med få passningar inom laget. På sex passningar så sitter bollen i motståndarnas mål. Allt började med triangel spel från Ludde, Marcus och Jakob, där vi luckrar upp deras lag, slår vidare på Edgren, som på två hittar Oscar på djupet, som enkelt spelar vidare till Leon som bredsidar vackert in bollen i målvaktens vänstra kryss. Vackert mål!

BK Astrio gör det bra efter vårt mål och skapar lite halvchanser men vår backlinje rider ut stormen och 0-1 står sig halvleken ut.

Andra halvlek

På snacket i halvleks vilan tryckte vi mycket på tålamodet, inte jaga 0-2 målet och att spela smart. Vi leder med 0-1 och om någon måste fram så är det BK Astrio. I andra halvlek så spelade vi smart, vi gick ner i varv och lät Astrio höja tempot så mycket dom ville, och ju mer matchen närmade sig sitt slut så kände man en viss frustration från laget på andra sidan. Vi fortsatte spela smart och jobbar oss in bakom deras backlinje med fart och energi! Just bakom deras backlinje skulle också vårt 0-2 mål komma. Harry hittar Leon på djupet som ensam mot två spelare trycker in bollen via första stolpen, en hederligt tåpaj är det som gör det, på en sjuk vinkel! Den här killen kan inte sluta göra mål!

Som vanligt när man leder med 0-2 på bortaplan så är man nervösa för att släppa in ett reduceringsmål, och chanser till detta fanns det! Ett av chanserna är på hörna där vi ligger framför mål och täcker skott höger och vänster, sedan har vi en dubbel räddning från Zacke och lite halvfarliga inlägg och hörnor. Det skall sägas att vi också är uppe några gånger med chans till att trycka in ett 0-3 mål men inga fler mål från någon av oss och 0-2 står sig!!

Blertims tre stjärnor kan gå till hur många som helst idag, då ALLA gör ett riktigt bra jobb där ute, startande spelare och dom som kommer in från bänken, men tyvärr så är det endast tre som kan få det, och idag går det till:

Leon - Den här grabben sysselsätter BK Astrios backlinje helt själv. Han går på djupet, han möter, han springer höger, han springer vänster, han vinner dueller i luften och viktigast av allt är att han gör mål! En fin match igen från Leon.

Oscar - Utöver assisten till Leons 0-1 mål så är han ett ständigt hot. Får spela både vänster och höger ytter, sedan går han in på mitten som offensiv och gör det lika bra där med. Ett häst jobb från Oscar, med spets på fin teknik och mycket styrka.

Zacke - Riktigt bra match, både med fötter och händer och jobbar mycket bättre med snacket. Gör några avgörande räddningar i slutet som gör att han håller nollan, får lite hjälp från backlinjen med såklart men inger ett lugn där bak.

Som sagt så kunde jag inte hitta mina stjärnor lika enkelt denna dag, men till slut så föll det på dessa herrar den här gången!

Så j.........ans skön vinst, sedan är det alltid kul att få med en sång på bortaplan, en sång som vi måste jobba på framför för det lät inte alls bra! Nu tar vi tre poäng mot Frillesås imorgon och sen börjar förberedelserna inför Onsala borta 4/6!!